Floristeries i llibreters esperen un Sant Jordi amb bones previsions i carregat de novetats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les floristeries i llibreries ja ho tenen tot a punt per aquest divendres. Aquest Sant Jordi, a diferència de l’any passat, es podran comprar roses i llibres a les parades del carrer.

Les floristes expliquen que aquest any hi ha més comandes i que han pogut demanar més partides de roses perquè l'activitat no s'ha aturat, ni les fronteres estan tancades. 

Lourdes Fernández, propietària d'Aqua Nova, assegura que "no en faltaran" i anima tothom a regalar-ne una. "És un dia molt maco per gaudir a les places i que sigui el més normal possible".  Annabel Gonçalves, propietària de Flors Annabel, destaca que "és un dia per a l'amistat" i espera que tothom tingui una rosa.

La previsió és vendre-ho tot. La rosa clàssica segueix sent la preferida. Ara bé, aquesta vegada també es guarneix amb detalls que estan molt a l'ordre del dia, com princeses i cavallers que llueixen mascareta.

Il·lusió dels llibreters

Els llibreters també preparen més d'una vintena de novetats, que el 2020 no van arribar. Preveuen que les obres preferides siguin 'El bestiari pirinenc', d'Iñaki Rubio; 'Gran és la negra nit', de Domènec Ferran; 'Carrer del bosc' de David Gàlvez i 'Carlemany i Andorra. Història de la carta pobla' d'Oliver Vergés, diu la propietària de la Puça, Anna Riberaygua, assegurant que "ja fa dies que es nota el xup-xup". "Els llibreters en tenim moltes ganes però els lectors també en té moltes" després "d'un any molt desgraciat".  Per als més petits, també hi haurà novetats.

Aquest Sant Jordi tornarà a ser diferent, però hi haurà parades a les places i els que visquin en un número parell també podran sortir al carrer. Ara bé, ho faran amb gel hidroalcohòlic i seguint els circuits de les fires del llibre i la rosa.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.