Forestal: bicis andorranes amb projecció internacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'antic concessionari Opel, a l'avinguda Santa Coloma, s'ha convertit en el Forestal Technology Centre, on es creen les bicis de les marques Forestal i Production Privée. Són productes cent per cent andorrans amb projecció internacional. Fa pocs dies van presentar nous models i enguany esperen superar les 2.000 unitats.

Des de Santa Coloma al món. Andorra aporta el seu granet de sorra a la febre mundial per les e-bikes, les bicicletes elèctriques. I ho fa des del Forestal Technology Centre, 8.000 metres quadrats repartits en vuit plantes, algunes de les quals encara en obres.

Aquí es fabriquen una dotzena de models de les marques Forestal i Production Privée, que abasteixen totes les necessitats dels clients: bici urbana, gravel, cross country, enduro, descens de BTT...  

El director de marca de Forestal Group, Rafael Gil-Pérez, entén que "pot semblar una bogeria fer una marca 100% a Andorra", ja que tot el procés, des del disseny i el concepte de marca fins al packaging, es fa en aquest edifici.

Enguany la producció superarà les dues mil unitats, que es distribuiran bàsicament al nord d'Europa i els Estats Units. L'any vinent es doblarà la quantitat i l'objectiu és arribar a les 15.000 l'any 2023. Andorra està molt present en el concepte de marca que proposa Forestal, segons ha destacat el director d'enginyeria, Damien Nosella. 

Les bicis es testen al país i el campioníssim Cedric Gracia és l'encarregat de certificar-ne la qualitat. "La seva missió és tractar de trencar la bici", ha explicat Gil-Pérez, tot afegint que "com que no la trenca, estem bastant satisfets".

El Forestal Technology Group té més de cinquanta treballadors. El producte final, d'alta gamma, és pràcticament únic i arriba al client amb la firma del mecànic que hi ha treballat. Un detall més per marcar diferències. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa
Imatges cedides: Forestal Group

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.