El fort vent obliga a tancar alguns sectors a Vallnord i Grandvalira

Les fortes ratxes de vent de fins a 70km per hora obliguen les estacions a tancar algun sector. Arinsal en el cas de Vallnord. I entre Encamp i Soldeu a Grandvalira, no estan oberts als esquiadors. Pal ha anunciat que tanca a les 15h. Al matí eren necessaris els equipaments especials en els accessos a França.

A Vallnord, s'ha tancat Arinsal, la zona més afectada pel vent. Com a alternativa s'ha posat a disposició dels esquiadors autobusos fins al telecabina de la Massana per poder esquiar al sector de Pal. Aquest, però, ha anunciat que tancarà a les 15h, a causa també del fort vent.

A Grandvalira a primera hora era el sector de Grau-Roig el més afectat pel vent. Ara, en canvi, la situació ha canviat i entre Encamp i Soldeu el vent fa impossible la pràctica de l'esquí.

La situació ha evolucionat al llarg del matí de diferent manera a les dues valls. Les estacions segueixen l'evolució del vent minut a minut i reaccionen obrint i tancant accessos i pistes en conseqüència.

Tot i que ara ja no són necessaris, aquest matí calia l'ús d'equipaments especials tant al port d'Envalira com a l'accés a França.

Mobilitat també ha alertat del fort vent a través de les xarxes que Andorra es troba "en vigilància groga pel vent" fins dijous. Asseguren que "les ràfegues poden superar els 100 km/h als cims i poden arribar als 70 km/h als fons de vall". Per això demanen extremar les precaucions al volant i disminuir la velocitat.

Les fortes ratxes de vent continuaran

Segons la previsió meteorològica per aquesta nit, aquesta situació es podria repetir, ja que s'espera que les fortes ratxes de vent continuïn i que hi hagi precipitacions en forma de neu amb gruixos entre 10 i 20 cm.

 

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Vallnord Pal-Arinsal/Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.