La fuga de treballadors de l'hostaleria a la construcció no preocupa en excés la Unió Hotelera: "S'ha convertit en un sector refugi"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A la manca de personal qualificat que pateix el sector turístic s'hi suma la fuga de personal a altres sectors, com la construcció, on es fan més hores extra i es guanyen més diners. Tanmateix la patronal hotelera creu que és un fet puntual que s'ha donat en altres èpoques i que no cal preocupar-se en excés. 

Després d'una gran crisi sempre hi ha desajustos en el món laboral. Si bé el 2008, amb la crisi immobiliària, molts treballadors de la construcció van marxar a l'hostaleria, des de fa un temps el camí és invers. 

El sector de la totxana va ser dels primers a treballar amb més o menys normalitat sortint del confinament i no ha parat. Per contra l'hostaleria ha funcionat amb intermitència. Per això aquells que han patit econòmicament han buscat solucions ràpides. 

"Durant aquests dos anys, el nostre sector ha estat paralitzat o ha funcionat intermitentment, i això ha fet molt de mal a les economies familiars. La construcció s'ha convertit en el sector refugi per a les persones que necessitaven portar un salari a casa i tenir estabilitat econòmica".

Jordi París, president de la Unió Hotelera

El fenomen no és exclusiu d'Andorra. També el pateixen estats veïns com França i Espanya. Tanmateix Jordi París espera que a la llarga alguns tornin perquè s'estimen l'ofici.  

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ricard Tenza - Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.