El futur dels 150 treballadors de l'entitat, principal interrogant de la possible compra de BSA per part de MoraBanc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La negociació entre Banc Sabadell i MoraBanc per a la compra de la branca andorrana de l'entitat espanyola provoca alguns interrogants com, per exemple, en quina situació quedaran els clients i quin serà el futur dels 150 treballadors de Banc Sabadell d'Andorra.

Experts en la matèria asseguren que no hi haurà canvis significatius que afectin els clients una vegada es concreti la venda d'accionariat, almenys a curt i mitjà termini. D'entrada, només un d'evident i lògic, el canvi de plataforma tecnològica. Es mantindran els contractes i condicions dels clients, almenys a mitjà termini.

Els mateixos experts recorden que el preu de l'operació serà rellevant i que una de les fortaleses de BSA és la cartera de clients nacionals, un dels principals objectius de MoraBanc, que no aplicarà mesures dràstiques que puguin comportar la pèrdua dels nous clients.

Els interrogants sobre els gairebé 150 professionals de BSA són molts. D'entrada una de les opcions seria plantejar jubilacions anticipades i estudiar la resta de casos. Banc Sabadell té un 51% de les accions de la filial andorrana, objecte de desig per part de MoraBanc. Una vegada es confirmi l'operació, traslladaria la proposta d'adhesió als minoritaris.

El que encara no s'ha marcat és el preu de les accions, si bé no es preveu que aquest sigui un obstacle per confirmar l'operació que s'espera que estigui enllestida cap a mitjan estiu.

Des del punt de vista financer, l'operació té tot el sentit atès que totes dues entitats presenten unes ràtios de solvència excel·lents. Banc Sabadell d'Andorra disposa d'un mercat format per un 23% del mercat de clients particulars del país i un 32% d'empreses.

L'objectiu de MoraBanc seria absorbir la totalitat del volum de negoci i no crear una entitat alternativa, per la qual cosa Banc Sabadell d'Andorra desapareixeria. Així MoraBanc es convertiria en la primera entitat bancària del país pel que fa a banca nacional.

El Govern confia que l'impacte en les plantilles sigui mínima si es tanca la compra

L'executiu ha acollit amb respecte l'anunci de les negociacions entre Banc Sabadell i MoraBanc perquè aquesta darrera integri l'activitat de Banc Sabadell d'Andorra, i recorda que és una operació que encara no s'ha tancat.

Tanmateix circumscriu el moviment en la tendència a la concentració bancària que s'està imposant a Europa. Considera que els passos que ha fet Andorra en l'àmbit de l'homologació i la solidesa financera facilita les inversions internacionals i que caldria llegir la negociació en clau interna de Banc Sabadell, que vol centrar el seu negoci a Espanya. Si s'acaba tancant la compra, des de l'executiu es confia que l'impacte de la reestructuració en la continuïtat de les plantilles sigui el mínim possible.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.