Gallardo i Cabanes conformaran la nova executiva Liberal que decidirà el rumb del partit

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jordi Gallardo no farà, de moment, el pas al costat anunciat i es mantindrà al capdavant de Liberals d'Andorra. Triarà amb Josep Maria Cabanes la nova executiva i serà part activa en la conformació del projecte electoral. El que no se sap és si serà a la llista, que és el que voldria Cabanes. Pel que fa els pactes preelectorals, si es fan contactes no s'iniciaran fins passat Meritxell.

Jordi Gallardo i Josep Maria Cabanes triaran la nova executiva de Liberals que se sotmetrà en un congrés el 22 de juny. L'acceptació de Gallardo de mantenir-se a la presidència li permetrà conformar una executiva on hi haurà repetidors i cares noves.

Així ho assegura el cap de llista de la formació, que intentarà que hi estiguin representades totes les sensibilitats, amb una clara al·lusió als seguidors de Judith Pallarés. Això sí, la decisió se li exposarà un cop conformat l'equip directiu. "El que vull és que el partit estigui unit, sumar i, si pot haver persones que encaixen en aquest esquema, serà fantàstic. Primer farem la composició de l'executiva i després li explicarem (a Judith Pallarès) la composició, el perquè i la justificació", ha manifestat Cabanes.

Un cop aconseguida la continuïtat de Gallardo, Cabanes té clar que el vol com a home fort també dins de la candidatura per concórrer a les generals. Amb tot, diu que de tot plegat no se'n començarà a parlar fins passat Meritxell, una tardor en què també es podrien iniciar contactes amb formacions com Terceravia, UL i Ciutadans Compromesos en vista d'un pacte preelectoral. Una voluntat de Cabanes que es consultarà prèviament a nivell intern. 

D'aquesta manera ho ha explicat el cap de llista de Lliberals. "Abans que hi hagi reunions oficials es consultaran les bases del partit, que és com ha de ser i com s'ha fet els darrers 30 anys. Si el partit no hi està d'acord, evidentment no podrem negociar".

Aquests possibles pactes, i el que el sector més contrari a Cabanes defineix com un gir més a la dreta, condicionarà la continuïtat de molts membres de la formació. És el cas del comitè parroquial de la Massana que es mostra, de moment, a l'expectativa sense descartar abandonar el partit. 

Informa: Anna Pifarré- Pere Moliné 
Imatges: Desirée Sala 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.