Garzón nega que assessorés el veneçolà Diego Salazar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El jutge espanyol Baltasar Garzón ha negat que assessorés el veneçolà Diego Salazar, acusat de blanquejar diners a través de BPA. També ha desmentit que fos contractat pel banc per tal d´aconseguir desbloquejar els comptes de Salazar, congelats temporalment el 2012 per ordre de la justícia. Ara bé, ha reconegut que va prestar assessorament jurídic a un client de BPA.

Baltasar Garzón ha desmentit que oferís assessorament legal al veneçolà Diego Salazar, de qui se sospita que hauria blanquejat diners a través de BPA provinents de Petróleos de Venezuela. El 2012 la justícia va ordenar bloquejar els comptes sospitosos, tot i que mesos després va aixecar el bloqueig en no tenir indicis suficients que justifiquessin la mesura.

Garzón ha reconegut que va prestar assessorament jurídic a un client de BPA a petició del mateix banc. Ara bé, ha negat que aquest client fos Diego Salazar ni que fos contractat per tal d´aconseguir el desbloqueig dels seus comptes. El jutge ha admès que va assessorar el client, conjuntament amb un despatx d´advocats d´Andorra, per interposar un recurs d´apel·lació contra una resolució de la justícia. També que va fer una valoració jurídica per interposar un recurs d´ampara davant el Tribunal Constitucional.

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.