La Generalitat no preveu la possibilitat de permetre la mobilitat amb Andorra per veure familiars fins després del 9 d'abril

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Generalitat prorroga fins al dia 9 les mesures de mobilitat actuals. La possibilitat d'assimilar Andorra amb tot Catalunya es posarà sobre la taula passada Setmana Santa. Així, de moment també es descarta permetre la circulació per visitar els familiars que viuen a Catalunya.

Els andorrans no podran anar més enllà de l’Alt Urgell per veure els familiars per Setmana Santa. Així ho ha anunciat la Generalitat, que no estudiarà aquesta possibilitat fins després del 9 d’abril, data fins a la qual s’han prorrogat les restriccions de mobilitat actuals.

El motiu és l’estancament de la situació epidemiològica, ja que no disminueixen els ingressats a les unitats de cures intensives, i la por a l’augment de les trobades entre bombolles de convivència en aquest escenari.

"Ens preocupa el que pugui passar durant la Setmana Santa tenint en compte la situació que tenim a dia d'avui i per tant el més prudent, i així ho vam convenir i vam estar d'acord els dos governs és aplaçar aquesta possibilitat fins que hàgim superat aquest període d'incertesa des d'un punt de vista epidemiològic", ha confirmat el secretari general del departament de Salut català, Marc Ramentol.

Ramentol ha recordat que es manté l'assimilació amb l'Alt Urgell i que el següent pas es posarà sobre la taula si la situació epidemiològica ho permet. També ha comentat que el ministeri de Salut ha estat d'acord que es tracta de la decisió més prudent, també tenint en compte l'augment de moviments registrats des que s'han flexibilitzat les mesures. De fet, el departament d'Interior català ha informat que la mobilitat ha crescut un 60% aquest cap de setmana.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Anna Mata

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.