La gent gran insisteix a prioritzar les demandes i demana planificar una nova residència

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nou president de la Federació de la Gent Gran, Félix Zapatero, considera que cal prioritzar les demandes del col·lectiu perquè a curt o mitjà termini es puguin aconseguir objectius importants. Entre ells el de generalitzar el règim del tercer pagador. També demana que es comenci a pensar en una nova residència.

Félix Zapatero assegura que de les 34 peticions que la federació porta anys fent a l'Executiu se n'han complert una i mitja.

Veu necessari establir prioritats per complir objectius importants i realitzables a curt o mitjà termini. Entre aquests generalitzar el règim del tercer pagador, que de moment només s'ha quedat en les visites als metges de capçalera. Vol "poques mesures i calendaritzades", ha declarat.

L'entitat demana un interlocutor únic, sabent que els ministeris d'Afers Socials i Salut són els que apleguen la majoria de competències que tenen a veure amb les necessitats del col·lectiu.

Zapatero, que ha estat al programa "Obert per vacances" de Ràdio Nacional, indica que a Víctor Filloy se li ha posat sobre la taula que cal avançar-se a les necessitats i començar a pensar en una residència com el Cedre. Calcula que "des que s'inicia el procés fins que entra en funcionament passen entre 7 i 8 anys". "Jo soc actiu i he vingut caminant però d'aquí a uns anys no estaré en la mateixa situació".

La federació també considera que com a organisme que representa un col·lectiu de milers de persones ha d'estar present allà on la seva opinió compta, i per exemple tenir un representant en la comissió que decideix la cartera de serveis del sistema sanitari.

Entrevista completa al president de la Federació de la Gent Gran, Félix Zapatero:

Informa: David Domingo
 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.