La gent gran reclama reconeixement i protecció davant els abusos que pateix

La gent gran reclama reconeixement i un tracte digne. Ho fa a través d’un manifest en què denuncia que en algunes ocasions el col·lectiu pateix abusos i negligències.

Es refereix en concret a assetjament immobiliari i maltractaments físics, psicològics i econòmics. En aquest sentit demana les eines necessàries per garantir la protecció.

La Federació de la gent gran també reclama mitjans per fer accessibles els habitatges i per garantir l’autonomia de la tercera edat, així com valorar la tasca dels cuidadors professionals amb estudis reglats.

Entre els punts del manifest que han fet públic, també demanen un sistema de pensions sostenible i poder ser més presents en les dinàmiques i polítiques socials, i en els mitjans de comunicació d'una manera natural.

Les activitats intergeneracionals que permetin compartir els seus coneixements i experiències, i espais lúdics per fomentar l'exercici físic i l'envelliment saludable són altres dels punts destacats.

El manifest complet de la Federació de la Gent Gran:

Informa: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.