Gerard Alís: "El copríncep ha de fer de cap d'estat, no representar l'Església"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El conseller general del PS Gerard Alís creu que la fórmula per fer possible l'avortament i mantenir el coprincipat passa perquè el copríncep actuiï com a cap d'estat i no com a bisbe. Ho ha dit a l''Ara i Aquí' de RNA, on també ha defensat el pacte amb Liberals com a estratègia per poder guanyar les eleccions.

Gerard Alís creu que no ha de ser incompatible despenalitzar l'avortament amb el manteniment del coprincipat. Opina que "cada copríncep ha d'assumir la seva funció institucional" i que la funció de l'episcopal "és fer de cap d'estat, no representar l'Església en el si de les institucions". Creu que d'aquesta manera hauria de donar resposta a les demandes ciutadanes. 

Diu que continuen treballant per estendre el pacte amb Liberals al màxim de parròquies possibles. Una aliança que ha qualificat "d'estratègica" per poder guanyar les eleccions perquè amb l'actual sistema electoral "les generals es guanyen a les parròquies". 

Ha volgut deixar clar que no faran porta a porta conjunts, sinó que aniran "a explicar el projecte a nivell nacional". "El candidat a conseller a la llista territorial explicarà el projecte de partit i per què s'ha fet una candidatura conjunta". També considera necessari que expliquin el sistema electoral per a que s'entengui l'aposta de les dues formacions. 

Preveu un final de legislatura intens amb la discussió de reformes com la laboral o la de la funció pública perquè considera que es confronten models radicalment diferents. 

Entrevista completa al conseller del PS al grup mixt, Gerard Alís, a l'Ara i Aquí:

Informa: Gerard Gort
Imatges: Jaume Sastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.