Gerard Casellas, president de l'AGIA: "El sector del lloguer està totalment aturat, no hi ha habitatge per ningú" 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'habitatge està vivint una situació crítica sense opcions per llogar i amb molt poques possibilitats de compra limitades a qui té un poder adquisitiu alt. Aquesta és la visió del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA), que com a solució aposta per afavorir l'oferta, tot i saber que no serà a curt termini. També proposa implementar la hipoteca inversa, un mètode molt estès a França.

Així ho ha afirmat el president de l'AGIA, Gerard Casellas. "El sector del lloguer està totalment aturat, no hi ha habitatge per ningú ni pels residents habituals ni pels temporers".

I concretament pel que fa als temporers, Casellas assenyala que pel seu despatx ha "passat molta gent, però no els hem pogut oferir producte ni acontentar la seva demanda. No he tingut cap pis per poder llogar a temporers, cap ni un."

Quant a la venda de pisos, explica que "pràcticament hi ha molt poc producte de segona mà i només queda producte d'obra nova".

Així, està reservat als que tenen un poder adquisitiu més elevat. Preguntem quines solucions pot haver-hi. El president del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris respon. "A curt termini no hi veig cap futur perquè costarà i només amb polítiques a llarg termini d'afavorir l'oferta podrem arribar a equilibrar el mercat, però en tot cas no és ni per avui ni per demà."

Una via que, de retruc, afavoriria que baixessin els preus. També planteja la implementació de l'anomenada hipoteca inversa, un mètode molt estès a França, que permet a la gent gran que és propietària d'un pis vendre'l a canvi d'una renda, mentre pot continuar-hi vivint. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Eric Escabias-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.