Gil atribueix la situació d'endeutament del comú a la congelació de les transferències del Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria s'ha pronunciat avui sobre la previsió del comú de tancar l´any amb un dèficit de 2,4 milions d´euros i situar, així, la corporació al llindar del sostre legal màxim d'endeutament. Montserrat Gil atribueix l'increment de l´endeutament a la congelació de les transferències del Govern. A més, ha instat l´executiu a invertir més a Naturlàndia.

Dilluns passat la corporació va fer públic el dèficit previst a final d´any, 2,4 milions d´euros, que va ser criticat durament per l´oposició. El comú va fer saber també que el deute de la corporació és de 22,4 milions d´euros, que suposa el 93% del sostre legal màxim.

Tot i que la cònsol major confia a reconduir la situació, ha dit que si el Govern no hagués congelat les transferències als comuns no s´hauria arribat a assolir aquest endeutament.  Reitera que “per llei ens pertocaven” i recorda que Sant Julià va ser l'únic comú que no va acceptar la congelació.

D´altra banda, Gil s´ha referit a Naturlàndia i ha instat l´executiu a invertir-hi més amb vista a l´any vinent. Creu que el Govern hi aposta “molt poc”.

Ha  afegit, a més,  que considera injustes les crítiques de l´oposició contra els números de Sasectur o l´escola bressol perquè és difícil, diu, que serveis com aquests no siguin deficitaris.

Informa: Anna Lladó

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.