Gil critica l'acord entre els comuns i el Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, considera que la congelació de transferències als comuns els propers dos anys és inoportuna i que  l'acord entre els comuns i el Govern no resol tot el que calia en l'àmbit de les competències. Gil també ha explicat que es reunirà amb els consellers generals lauredians per exposar-los per què el comú s'oposa a la congelació de transferències.

 

Montserrat Gil ha explicat, després de la reunió de cònsols, que no va assistir a la rubrica de l'acord entre el Govern i els comuns per coherència i respecte als altres consellers de comú. La corporació laurediana s'oposa a la congelació de competències per als propers dos anys per l'impacte que tindrà en els comptes del comú. Una congelació que considera inoportuna i més quan, segons Gil, no s'ha fet tot el que calia en l'àmbit de les competències.

La congelació s'hauria de fer efectiva a través de la llei del pressupost. En aquest sentit, la cònsol ha indicat que es reunirà amb els consellers generals de la parròquia per explicar-los els problemes que planteja al comú la congelació. Cal recordar que l'any passat aquests consellers ja hi van donar suport per al 2014.

Quant a la possibilitat de recórrer l'acord a la Justícia, Gil ha dit que esperarà la votació al Consell General, tot i admetre que és una causa força perduda.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatges: Sergi Pla

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.