Gili proposa als propietaris del Clot d'Emprivat concentrar en un gran pulmó verd l'espai per a ús públic de les futures torres i reformular-ne l'alçada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Crear un pulmó verd unint els terrenys alliberats pels propietaris al Clot d'Emprivat i reformular l'alçada de les torres que es construeixin mantenint l'edificabilitat. Aquestes són les principals propostes de la cònsol major d'Escaldes-Engordany per remodelar la zona. Rosa Gili assegura que hi ha alguns propietaris que les veuen amb bons ulls i que hi donaran suport. Ho ha explicat a "Els matins de la Nacional".

El pla d'urbanisme de la parròquia que es va modificar en l'anterior mandat preveia que els propietaris de les torres de 20 plantes al Clot d'Emprivat havien d'alliberar un 15% del terreny per a ús públic a canvi de poder construir en alçada.

Rosa Gili ha constatat que, tot i l'acord, no es va treballar adequadament l'ús d'aquest espai alliberat. És per això que proposa als propietaris interessats a construir més torres que els espais que han de cedir es puguin concentrar en un de sol creant un gran pulmó verd  a la zona. La cònsol assegura que s'ha arribat a parlar d'ampliar la cessió del 15% actual al 50%.

"Pensem en un parc central, sigui com el que hi ha a Andorra la Vella, que tampoc és de propietat comunal, o el mateix Nova York".

També se'ls vol sol·licitar que no apugin l'alçada dels immobles, a canvi de fer-los més amples. D'aquesta manera es mantindria la mateixa edificabilitat.

Si els propietaris donen suport a aquesta iniciativa, es podria modificar el pla d'urbanisme de la parròquia. El comú no pot prendre aquestes decisions sense el seu vistiplau, però creu que tothom sortiria guanyant ja que es crearia una zona més agradable.

Rosa Gili ha explicat que ja hi ha 3 o 4 projectes més de construcció d'aquest tipus d'edificis als quals encara no s'ha donat llum verd.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares/Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.