El Govern acusa una concessionària de transport públic de prioritzar els serveis privats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'executiu demana a les concessionàries de transport públic que compleixin els termes de la concessió. El ministre Jordi Gallardo assegura que han detectat que una de les empreses prioritza els serveis privats.

El servei de transport públic encara ha de corregir algunes situacions anòmales. El ministre d'Economia i Empresa ha acusat una de les concessionàries de no respectar els termes de la concessió, ja que prioritza els serveis privats.

"Vehicles de gran capacitat que una companyia no els posa a disposició de la línia regular i els utilitza per serveis particulars. Això és una situació que tampoc ajuda i no dona resposta al que està previst en l'adjudicació"
Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa

Gallardo ha reconegut que encara es detecten algunes anomalies, en part per desconeixement dels usuaris. En aquest sentit, han encetat una campanya informativa a les mateixes parades de bus. L'exemple són alguns estudiants que tenen l'opció del bus lliure, però que agafen línia regular.

D'altra banda, les companyies han pogut incorporar xofers amb els permisos escaients per garantir el servei. Gallardo entén que les empreses no els hi ha demanat ajuda perquè creu "que ja han aconseguit contractar persones que ja disposaven del permís adient".

Quant als expedients incoats a les concessionàries per un servei deficient, Jordi Gallardo ha assegurat que segueixen el seu curs. Ha reconegut que s'està fent un seguiment a peu de carrer per constatar si les companyies compleixen amb el servei estipulat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.