El cap de Govern anuncia mesures per augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha anunciat aquest dijous al programa La Rèplica d’ATV que l’executiu estudia una sèrie de mesures per augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania.

Assegura que aquest “és un malestar que ve de lluny” i la concentració del passat dia 17 de desembre contra la reforma laboral, els lloguers i les pensions, ha fet reaccionar l’equip de Govern.  

Tot i no haver concretat quines seran, sí que ha avançat que estaran relacionades amb el salari mínim, els lloguers i les pensions. En aquest sentit, no descarta una llei d'extrema urgència o modificacions al pressupost. Tampoc congelar els lloguers un any més per evitar els abusos. Ha dit que "és una qüestió de responsabilitat" i ha remarcat que ara "hi ha possibilitats" per establir-les perquè "s'han sanejat els comptes públics".

Amb tot, ha reivindicat que el seu Govern ja s’havia anticipat a algunes d’aquestes qüestions, apujant cada any el sou mínim tot i no haver increment de l’IPC i estar "en plena crisi econòmica", o “augmentant i consolidant les pensions de solidaritat”.

Antoni Martí ha anunciat també que les eleccions seran el 7 d’abril si els pressupostos s’aproven, com es preveu, la primera quinzena de febrer.

Sobre l’avortament, ha insistit que suposaria “riscos evidents” per al Coprincipat i ha remarcat la importància de mantenir-lo per la seva importància en la política exterior. Aposta per “acompanyar les dones” en el procés perquè puguin “avortar en condicions”.

Quant a l'acord amb la UE, ha afirmat que no es tancarà cap altra llibertat i ha posat en relleu la transitòria de 30 anys pel tabac. Demana una mentalitat oberta, ja que "l'Andorra que ve és una altra Andorra, de transparència, obertura, cosmopolita i d'acollida. No és andorrà atrinxerar-se a casa. Bona part de la nostra sobirania es guanya fora de les nostres fronteres".

Finalment ha assegurat que el seu darrer acte com a cap de Govern serà anunciar el resultat de les eleccions. Espera que el proper ·"tingui una legislatura més plàcida", ja que les seves, sobretot la segona, "ha estat molt atípica", en referència als atacs i les tensions. Avança que no anirà a cap llista i que intentarà "ser feliç sense fer política". Vol, diu, retirar-se "durant un temps" .

Entrevista completa al cap de Govern, Antoni Martí, a La Rèplica

Informa: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.