El Govern aprova dos Reglaments financers per homologar les lleis andorranes a la normativa europea

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell de Ministres ha aprovat dos reglaments de finances amb els quals busquen homologar internacionalment la plaça financera andorrana. Són el reglament de conglomerats financers i el reglament de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d'entitats bancàries i empreses d'inversió.

L'objectiu de l'executiu és implementar la normativa de la Unió Europea a l'ordenament jurídic andorrà, en unes accions emmarcades en el compliment de l'Acord monetari. El Reglament de conglomerats financers regularà els grups que ofereixen serveis i productes en diversos sectors dels mercats financers, establint normes tècniques de regulació per preveure la formulació de les obligacions de supervisió addicional previstes a la Llei de conglomerats financers.

D'altra banda, el Reglament de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d'entitats bancàries i empreses d'inversió garanteix l'enfortiment de la resiliència del sector bancari i la recuperació de la confiança del mercat, fomentant la igualtat de condicions en el sector bancari. A la vegada, desenvolupa els requeriments en relació amb l'exempció a la deducció del capital de les inversions significatives en aplicacions informàtiques de les entitats bancàries i les empreses d'inversió previstes, tal com preveu la Llei, per tal que les entitats puguin fer front a les inversions que potenciïn el desenvolupament del sector financer andorrà.

Informa: Tatiana Navarro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.