Cultura destina 42.000 euros a la conservació patrimonial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta setmana el Consell de ministres ha aprovat una partida de 42.000 euros per a la conservació de dues unitats, una paret de tanca de pedra seca a la vall del Madriu i una tercera fase d'obres a cal Gastó del Tarter, per continuar la posada en valor d'aquest conjunt pairal que forma part de l'inventari de Patrimoni Cultural.

Les càmeres de Ràdio i Televisió d'Andorra entraven a cal Gastó fa un any en plena consolidació del conjunt de la casa i dues eres on ja s'han fet diversos treballs de consolidació dels edificis i el pas de serveis. A més s'han restaurat i inventariat alguns dels mobles que s'havien conservat, com un bagul del qual es va refer una part del tancament al taller de Retoc.

Aquest exemple de gran interès cultural que podria arribar a ser un hotel rural ara encetarà una tercera fase de les obres per arreglar les finestres, algunes de les quals daten del segle XVI, de la construcció original de la casa i els accessos. El Govern ha atorgat uns 35.000 euros, el 50% de total, a aquests treballs.

Amb el mateix criteri i continuant la conservació de les estructures de pedra seca s'han atorgat uns 6.700 euros a la recuperació d'una paret de tanca d'un terreny de la propietat de Ramon Reguant on és previst fer conreus de caràcter biològic.

De moment queda fora la restauració del Fargo, xifrada en més de 100.000 euros, per manca de la documentació necessària, com ara si hi ha un professional de la restauració al capdavant dels treballs, amb l'edat del vehicle, la memòria descriptiva i les intervencions necessàries. Amb tot les bases donen deu dies per reconduir la demanda de subvenció.

Informa Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Jordi Cama

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.