El Govern calcula que el cost d'entrar a l'FMI voltaria els 54-64 milions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cost d'entrar a l'FMI podria oscil·lar entre els 54 i els 64 milions d'euros, segons el Govern. En tot cas, molt per sota dels 150 previstos per Jaume Bartumeu. Eric Jover ha precisat que encara no els han confirmat el que val entrar-hi.

Jaume Bartumeu, president de Progressistes SDP, va assegurar aquest dimarts que entrar al Fons Monetari Internacional podria costar almenys 150 milions, quantitat que Eric Jover, ministre de Finances, ha desmentit. Afirma que la xifra real segurament és molt més baixa, tot i que el Fons Monetari no l'ha precisat. Per a Jover, el cost podria estar al voltant dels 54 milions que ha pagat San Marino i els 64 de Montenegro.

"Nosaltres preferim per prudència no marcar xifres, però és evident que utilitzar aquests països per tenir un marc mental segurament no ens allunyarà gaire de la realitat", considera el ministre portaveu. Tot i això, reconeix que "el Govern ha demanat al Fons Monetari Internacional si se'ns podia quantificar la quota que podrien estimar per a Andorra i no se'ns ha donat".

També ha afirmat que almenys un 25% de la quota podria ser retornable. A més, ha explicat que el seu ministeri ha contractat un assessor, Álvaro García Nieto, per mesurar l'impacte que pot tenir l'acord d'associació amb la Unió Europea en el sector bancari.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.