El Govern condemna l'atac a Ucraïna i treballa per a la repatriació dels andorrans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha condemnat l'atac rus a Ucraïna i fa una crida al diàleg. Mentrestant, Afers Exteriors treballa per a la repatriació dels andorrans que van camí de Polònia. 

"Fem una crida a la pau", aquest és el posicionament clar del cap de Govern davant el conflicte ucraïnès. El Govern condemna l'ofensiva russa i ara treballa, a través d'Afers Exteriors, per ajudar els quatre andorrans atrapats a Kíev.

Aquest dijous al matí s'han pogut sumar al comboi espanyol per sortir en direcció a Polònia. Espot ha fet una crida a la calma i ha assegurat que van a zona segura.

A més, ha explicat que "tan bon punt com estiguin en territori segur ens ho faran saber". Amb tot, fa una crida a la calma i ha destacat que "estaven espantants, però també reconfortats de poder sortir d'allà". 

Un dels atrapats és Jordi Escura. A hores d'ara encara no ha pogut sortir del país perquè el col·lapse a la carretera és total. Tot i això, ha enviat un missatge de tranquil·litat a familiars i amics. 

La representació andorrana a la comissió parlamentària de l'Organització de Seguretat a Europa també ha condemnat l'ús de la força contra Ucraïna. El conseller Ferran Costa ha fet una crida al respecte internacional. 

Ubach expressa la preocupació d'Andorra pel conflicte d'Ucraïna en una reunió d'alt nivell de l'OSCE

La ministre d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dijous en una reunió extraordinària del Consell Permanent de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa convocada després que s'iniciés l'operació militar de Rússia contra Ucraïna.

Durant la seva intervenció, Ubach ha expressat la "màxima preocupació d'Andorra pel que fa al deteriorament de la situació de seguretat a Ucraïna" i ha condemnat "de manera ferma" l'ús de la força. També ha fet una crida perquè "es respectin els principis de dret internacional, la Carta de les Nacions Unides i l'Acta Final de Hèlsinki".

En aquest sentit, Ubach ha defensat que "el Principat està compromès amb la independència, la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment", i creu que "encara no és massa tard per a la diplomàcia i per arribar a una solució pacífica, política i sostenible".

Així, ha apel·lat a totes les parts a iniciar un diàleg fent ús dels canals diplomàtics i dels mecanismes internacionals.

Informa: Ò.Serrano - R.Alberch -  S.Cano
 Imatges: Aïda Pagès

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.