El Govern decidirà a final de juny si la Cimera Iberoamericana de novembre serà telemàtica o s'ajorna al 2021

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern que s'havia de celebrar el 26 de novembre no es durà a terme presencialment. Així ho ha informat la ministra d'Afers Exteriors. Per la seva banda el president del grup socialdemòcrata ha afirmat que no entén per què no hi ha una reducció del pressupost destinat a la Cimera.

Maria Ubach ha comparegut al Consell General per explicar que les trobades que s'havien de celebrar en el marc de la Cimera Iberoamericana seran telemàtiques.

Un cas apart és la Cimera de caps d'Estat i de govern, que no es farà presencialment el 26 de novembre. El Govern decidirà a final de juny si es fa al novembre telemàticament o de forma presencial la primavera del 2021.

Ubach ha manifestat que es troben "en fase de reflexió" i espera tenir la decisió presa quan se celebri la reunió de coordinadors i responsables de cooperació el 5-6 de juliol.

Ha afegit que no hi haurà una retallada del pressupost, fet que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, assegura no entendre "si la majoria de reunions més tard o més d'hora s'acaben fent en un format telemàtic, perquè tots aquests capítols no tenen lloc".

A més, López ha dit que han presentat un projecte de retallada del pressupost del ministeri de 6,2 a 5,8 milions. La principal reducció seria en les despeses protocol·làries i els viatges.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.