El Govern destina més de 150 milions d'euros en despesa sanitària per la pandèmia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La despesa sanitària va superar els 150 milions d'euros el 2020, un 15% més que l'any anterior. La Covid-19 n'ha estat la gran responsable, sobretot, per l'alt nombre d'hospitalitzats. 

La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat que el Govern es replantegi algunes inversions i prioritzi la despesa pública en salut, que durant el 2020 va ser la més alta dels darrers anys.

En concret, el Govern va destinar l'any passat més de 150 milions d'euros en l'àmbit sanitari. Són 20 milions més que el 2019 i suposa un 6% del producte interior brut del país.

Unes xifres significatives que s'expliquen, sobretot, pel sobrecost dels serveis hospitalaris dels malalts que han estat ingressats a l'ala Covid.

Tant és així que fins i tot el SAAS va haver de rebre una transferència de 15 milions d'euros per fer front a la situació sanitària. Un munt destacable si es compara amb els 400.000 del 2019.

El compte també s'ha inflat pels més de 18 milions que s'han hagut d'invertir en productes farmacèutics, com els tests d'antígens.

Per contra, el Govern ha contingut algunes despeses per no disparar el pressupost. Sobretot en matèria d'aparells i equips terapèutics, on s'hi ha destinat 4 milions menys que el 2019. 

Curiosament, tot i la pressió que s'ha viscut en el sistema sanitari, la despesa en personal només ha crescut un 5%, poc més de 300.000 euros. 

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.