El Govern destinarà 19 milions d'euros per comprar i llogar pisos buits i posar-los al mercat a preu assequible

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per mitigar la problemàtica de l'habitatge, el Govern ha engegat un projecte de llei d'actuacions urgents. Inclou, d'entrada, una partida de 19 milions d'euros per comprar i llogar edificis sencers i rellogar pisos a bon preu. Ho gestionaria l'Institut de l'habitatge.

El Govern vol donar més impuls a les polítiques d'habitatge i ha previst dos projectes per mirar d'alleugerir la problemàtica dels lloguers. La intenció és comprar habitatges buits i llogar edificis sencers per posar en el mercat de lloguer pisos a preu assequible. En total hi destinarà 19 milions d'euros, 11 a la compra. 

Pel que fa als altres vuit milions, el ministre portaveu, Eric Jover, ha indicat que aquests permetrien arribar a bloquejar uns 130 habitatges per destinar-los al lloguer a preu assequible. 

Una vegada es disposi dels pisos, la gestió aniria a càrrec de l'Institut de l'habitatge, tot i que s'ha d'acabar de perfilar com es faria. Eric Jover també ha avançat que es preveu destinar 16,2 milions d'euros per fer front a la segona fase dels habitatges de la Borda Nova, que permetran construir 44 pisos a preu assequible. Per a la primera fase, ja licitada, s'hi han destinat 1,8 milions.

Roda de premsa complea amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Sergi Cano 
Imatges: Kevin RIbeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.