El Govern exigirà una formació específica per fer activitats professionals a la muntanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les persones que facin activitats professionals a la natura hauran de tenir formació en protecció i conservació del medi ambient. Així ho estableix una nova normativa per preservar la flora i fauna que fixa els nivells de protecció més exigents de l'entorn natural.

Reduir al màxim l'impacte de l'activitat humana a la natura. Aquest és l'objectiu dels tres reglaments de protecció del medi natural que ha presentat l'executiu.

Un dels textos legals fa referència a les activitats professionals, com guies, guardes de refugis i el lloguer de vehicles rodats. Determina la necessitat de tenir formació en protecció i conservació del medi natural.

Es dona un marge de 3 anys perquè aquells que no la tinguin compleixin el requisit. Els professionals amb 10 anys d'experiència podran convalidar-la en una sessió informativa.

Per a la directora de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, aquest termini de tres anys els dona la seguretat que tots els professionals que hagin d'obtenir aquest reconeixement, l'aconseguiran. 

També es regula l'organització d'esdeveniments en el medi natural que apleguin menys de 300 persones.

El text legal ha rebut un informe favorable de la comissió de Coordinació i Seguiment de l'Estratègia Nacional de la Biodiversitat.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.