El Govern explicarà les negociacions amb la UE en reunions de poble a la tardor

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern vol divulgar a la ciutadania les motivacions i els avenços en les negociacions amb la Unió Europea a través de reunions de poble que arrencaran aquesta tardor, quan es reprendran les converses amb els responsables europeus. L'executiu també aspira a tenir tancat a la tardor un pacte d'Estat per a la negociació.

Després de la darrera sessió de negociació de fa unes setmanes, el secretari d'Estat d'Afers Europeus ha detallat com es troba el procés i els passos immediats que es preveuen. A partir de la tardor es vol arrencar amb reunions de poble a cada parròquia per apropar el procés a la ciutadania, aportant informació i resolent dubtes. El 7 d'octubre es reprenen les converses, i l'executiu també voldria tenir tancat llavors un pacte d'Estat que es treballarà a l'estiu. El Govern espera el suport a l'acord. I l'objectiu és que a l'hora de validar l'acord a les urnes la població tingui el màxim d'arguments per decidir-se. "No es pot demanar a la ciutadania un acte de fe. Hem d'aconseguir que tothom es pugui crear una opinió fonamentada. Hem d'aconseguir que quan aquest referèndum tingui lloc, tothom pugui expressar-se en base a una informació prèvia el més completa possible", insisteix el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, qui avança que "la voluntat del Govern és aportat el màxim d'informació, però d'una manera que acompanyi al procés negociador".

En la darrera sessió negociadora Andorra va posar sobre la taula qüestions a les quals no vol renunciar. El monopoli d'Andorra Telecom i una adaptació significativa pel que fa al sector de l'energia elèctrica. També mantenir el sistema de quotes i procediments administratius en l'àmbit d'immigració. Les negociacions en aquests capítols estan en fase inicial.

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.