El Govern externalitzarà la gossera i la gatera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest primer semestre de l'any, el Govern vol treure a concurs l'adjudicació de la gestió de la gossera i la gatera. Es pretén afavorir que les entitats de defensa dels animals puguin tenir un rol més destacat en aquest àmbit.

Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, ha visitat oficialment la gossera i gatera i ha assegurat que estan treballant en el plec de bases per al concurs per externalitzar la gestió d'aquestes instal·lacions.

La iniciativa es vol dur a terme de seguida que es disposi del pressupost per a aquest 2020. L'executiu faria una tasca d'inspecció i de suport econòmic. Calvó ha destacat que "el Govern té una missió que és la d'assegurar aquest servei de gossera i gatera, que es pot fer a través de l'aportació econòmica perquè les associacions puguin fer aquests serveis". Després, afegeix, "també tenen una missió de control" i, paral·lalement, s'ha d'anar sensibilitzant la societat per a una millor tinença dels animals".

Descarten l'enverinament de dos gossos

També ha informat de les anàlisis de dos animals que van morir fa uns mesos i que, en un primer moment, es pensava que podien haver estat emmetzinats, quelcom que ha estat descartat.

El veterinari Jesús Muro assegura que "el raticida està completament descartat". Explica que "hi ha hagut una alteració hepàtica aguda, l'origen de la qual no s'ha pogut determinar".

Prop de 340 gossos a la gossera els darrers 3 anys

En els darrers tres anys han ingressat 337 gossos a la gossera. La xifra més baixa, prop de 90, ha estat al 2018, ja que hi ha hagut menys abandonaments d'animals.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares
Locució: Sergi Cano

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.