El Govern fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar el coronavirus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nova compareixença del ministre de Salut per transmetre tranquil·litat respecte de l'afectació del coronavirus. Joan Martínez ha recordat que Andorra segueix sense ser país de transmissió, però adoptarà noves mesures de prevenció perquè diu que és responsabilitat de tothom evitar el contagi del virus. De moment el Govern afegeix Madrid, la Rioja i el País Basc a les zones on recomana no viatjar, també recomana ser més curós amb la gent gran ja que és un dels col·lectius més sensibles.

Andorra segueix sent un país sense transmissió del coronavirus, però vista l'extensió de la malaltia a Europa el ministeri de Salut recomana mantenir les mesures de seguretat establertes. Joan Martínez diu que és responsabilitat de tots contenir la epidèmia amb aquestes mesures i protegir les persones més dèbils com la gent gran. Aquest dimecres el Govern adoptarà noves mesures, com ara evitar viatjar a les zones amb presència del virus afegint les comunitats de Madrid, la Rioja i el País Basc.

De fet el partit que el MoraBanc Andorra ha de jugar diumenge contra el Bilbao Bàsquet es farà a porta tancada per decisió de l'ACB, la resta de partits que es juguin a Andorra amb equips de fora es valoraran cas per cas. 

Martínez insisteix que "tenim la responsabilitat d'intentar contenir l'epidèmia a Andorra, que no tinguem transmissió comunitària. Ens en sortirem o no, perquè els virus són molt difícils d'aturar. Però en tot cas sí que tindrem tot un pla d'accions i contingència en cas que anem passant a altres fases de l'epidèmia".

Lluny de tancar les escoles, el Govern no descarta aplicar mesures com ara que nens amb febre o símptomes respiratoris es quedin a casa o aïllar-los amb el mestre a l'espera dels pares si els símptomes apareixen en horari escolar. Recorda que l'afectació del virus en nens és menor, però poden convertir-se en un factor de transmissió.

La preocupació de la ciutadania es plasma en el gran nombre de trucades que esta rebent el 116, que està "col·lapsat", per la qual cosa s'ha decidit destinar-hi més recursos "amb professionals d'infermeria que donin resposta al tema del coronavirus".

El ministre ha recordat que a final de mes de podria tenir l'aparell específic per fer les anàlisis del coronavirus a Andorra. També es farà aviat una reunió amb els metges d'atenció primària, que tindrien una implicació més gran en cas de transmissió comunitària.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Fernando Montero-Arxiu

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.