El Govern obre una investigació per una possible mala gestió dels crèdits tous per part d'empreses

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha obert una inspecció per investigar una sèrie d'empreses que podrien haver fet una mala gestió dels recursos públics en el marc del programa de crèdits tous que es va activar per la pandèmia i que continua actiu.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha comentat aquest dimarts que es tracta "d'un nombre reduït de casos", però que poden anar a l'alça. "Ja hem detectat algun cas on s'ha fet una mala gestió, presumptament, d'aquests recursos públics". Amb tot, Jover ha assegurat que ho traslladaran a la fiscalia "per exigir les màximes responsabilitats possibles en aquests empresaris o treballadors per compte propi que han abusat d'un mecanisme extraordinari que vam preveure en un moment extraordinari com el de la Covid-19."

Per altra banda, ha crescut el nombre d'entitats en fallida o que no han efectuat els pagaments. Ara mateix són 23, fet que representa 1,2 milions d'euros i un percentatge de morositat del 0,78%. Una xifra que el Govern ha considerat "força baixa" per Andorra i en comparació també amb els estats veïns. "El percentatge normal de morositat amb els crèdits a Andorra, és un percentatge lleugerament superior al 3%. Estaríem amb uns percentatges de morositat inferior del que és habitual a la plaça financera andorrana".

A més, el ministre ha ressaltat que tenen prou coixí per fer-hi front perquè en els dos últims exercicis tenen un total de 10 milions d'euros. Així, primer de tot es fa un avís a les companyies i si no responen s'arriba a la via judicial.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho i Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.