El Govern ofereix una prestació de 1.083 als treballadors de la neu desocupats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern  ha creat una nova prestació, de 1.083 euros al mes, per als treballadors de la neu en situació de desocupació involuntària a causa de la pandèmia. L'executiu ha informat també que la xifra d'aturats ha pujat a més de 1.100 aquest desembre.

Tenint en compte l'ajornament de l'obertura dels camps de neu, l'executiu ha decidit oferir una prestació als empleats que no tinguin feina. Està adreçada a treballadors amb residència legal i efectiva que tinguin un contracte fet o aparaulat.

La durada de l'ajut serà des de l'1 de desembre fins que es reprengui l'activitat i rebran 1.083 euros al mes, el salari mínim.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que aquesta prestació està cotitzada a la CASS tant pel que fa a la branca general com pel que fa als elements associats a la branca de jubilacions. A més, ha assegurat que es donarà més flexibilitat en els criteris exigibles a qui vulgui gaudir d'ella.

Això es produeix en un context en què creix l'atur. Si al novembre eren 888 les persones inscrites al servei d'Ocupació, aques dimecres la xifra ja havia ascendit a 1.134.

L'executiu també ha explicat que, per ara, s'han concedit 102.000 euros en 114 ajuts al lloguer d'establiments comercials que han tancat per la pandèmia.

Segons ha detallat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, 96 d'aquestes són sol·licituds que entrarien dins la categoria de rebre un ajut del 25%. Els locals que rebrien un ajut del 50% serien 11.

Finalment, el Govern ha presentat la campanya "Regala't Andorra", una iniciativa per incentivar el consum intern per impulsar l'economia nacional per les festes de Nadal.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 16 de desembre del 2020:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.