El Govern ha pagat més de mig milió d'euros al bufet Pujadas per portar el cas BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern destina més de mig milió d'euros des del 2016 a pagar els serveis d'un bufet d'advocats en concepte de coordinació i assessorament jurídic pel cas BPA. En resposta a una pregunta d'SDP, l'executiu defensa la contractació en la defensa de l'interès general.

En resposta a una bateria de preguntes sobre aquest tema d'SDP, el Govern argumenta la contractació d´un bufet d´advocats en la defensa de l'interès general, especificant que això no desvirtua la plena confiança en el ministeri fiscal.

Des de novembre del 2016 el Govern paga 25.000 euros mensuals al despatx dirigit per Manuel Pujadas en concepte de coordinació jurídica en les accions derivades del cas BPA. Durant els set mesos previs l´import era de 15.000 euros mensuals. En total, de l'1 d'abril del 2016 fins al 3 d'abril d'enguany el bufet ha percebut 527.725 euros.

Segons s'especifica en la resposta, la duració de la contractació no pot ser determinada, tot i que serà almenys la mateixa que la de la legislatura present.

En les argumentacions el Govern recorda que el procediment s'ha fet d'acord a la llei, ja que aquest contracte queda exclòs de l'àmbit d'aplicació de la llei de contractació pública, per tractar-se d'una matèria sensible que és competència directa del cap de Govern.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.