Govern regula les condicions d'accés als medicaments més costosos i complexos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha aprovat el reglament que regula les condicions per al finançament públic dels medicaments més complexos i costosos. Es vol optimitzar i racionalitzar la despesa.

La normativa regula l'accés d'aquests fàrmacs costosos i complexos als pacients així com el seu finançament. Es crearà una comissió de medicaments d'alta complexitat, que assessorarà el ministeri de Salut en aspectes relacionats amb la prescripció dels fàrmacs. Aquests es destinen al tractament de pacients que tenen malalties greus, amb tendència a la cronicitat o les rares.

Odile Sarroca, coordinadora de Recursos Sanitaris, informa que es tracta de malalties rares, "aquelles que tenen una incidència de menys d'1 de cada 10.000 habitants, però també parlem d'altres malalties. Hi ha molta gent afectada pel reglament. Actualment molts fàrmacs es financen al 100%. Això el que fa és ordenar-ho."

L'objectiu fonamental és la racionalització. Sarroca subratlla que el nou reglament "optimitzarà la despesa farmacèutica".

El Govern ha informat que la despesa en aquests medicaments el 2017 va ser d'uns set milions d'euros.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.