Grandvalira aconsegueix un certificat de control biològic per encarar la temporada de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A dia d'avui les estacions d'esquí no tenen ni neu ni turistes. Amb tot, cal abstreure's d'aquesta crua realitat i estar preparats per a una temporada on l'adaptació a la crisi sanitària serà cabdal. Cancel·lacions gratuïtes, tests als empleats, desinfecció de totes les zones, evitar els contactes i control del flux de persones són algunes de les estratègies clau per tirar endavant aquesta campanya.

Grandvalira ha apostat per un control homogeni de tota l'estació. Una empresa els acaba d'atorgar un certificat de control de risc biològic analitzant tots els protocols del camp de neu. Als remuntadors la mascareta serà obligatòria, el buf també s'accepta.

El cap del Sistema Integrat de Gestió i del departament de Qualitat i Medi Ambient, Víctor Torres, ha explicat que s'ha de respectar la distància de seguretat a la cua.

A més, ha assenyalat que els telecadires estan regulats per llei i que s'han desinfectat amb un sistema de fotocatàlisi. Un mètode "innovador" pel qual "l'acció del sol fa que es destrueixin totes les partícules que puguin haver-hi".

L'objectiu final de tot esquiador és la baixada i aquesta es podrà fer lliurement sense mascareta. "La mascareta és només per a les cues" ha esmentat Torres.

També ha afegit que "quan estàs a dalt si fa fred, ningú es treu el buf, i a més estàs esquiant, sol i amb distància". "Tothom estarà lliure esquiant i gaudint".

Els espais tancats com els restaurants s'han adaptat per garantir la distància de seguretat i abans d'entrar el client sabrà com està de ple el recinte.

Segons ha indicat Torres, s'està implantant controls de flux automàtics i que permetran que, mitjançant semàfors o sistemes electrònics, es pugui informar de quan està ple i de si s'està creant una aglomeració.

Els empleats se sotmetran setmanalment a un test d'antígens. "Una vegada nosaltres estem segurs i tranquils, els clients també ho estaran", ha assegurat Torres.

Una bona opció per potenciar el distanciament és el forfet Plus que ofereix descomptes i només obliga a un pas per taquilla en tota la temporada. Grandvalira té previst obrir el 4 de desembre si les condicions ho permeten.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.