Un grup terrorista francès pretenia atemptar a Lloret passant per Andorra, segons un dels jihadistes de l'atac a Barcelona

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una cèl·lula islamista de França, que tenia pensat atemptar a Lloret de Mar fa un any, pretenia entrar a Espanya passant per Andorra, segons ha assegurat Mohamed Houli, un dels terroristes empresonats després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Tot i que algunes fonts indiquen que la policia havia rebut advertiments sobre el perill que es pogués fer servir el país com a lloc de pas, des del ministeri d'Interior es nega cap comunicat ja sigui oficial o extraoficial.

Gairebé fa un any dels atemptats jihadistes a Barcelona i Cambrils que van alertar Catalunya amb controls a totes les carretres.

Mohamed Houli, un dels terroristes empresonats després dels atemptats, ha assegurat en la seva declaració que: "L'imam coneixia un altre imam que tenia un altre grup com nosaltres, de vuit o nou persones. Aquest grup era de França i tenia pensat passar a Espanya per Andorra, comprar armes i atemptar a Lloret de Mar. Volia atemptar contra l´ajuntament i la policia".

Aquest és el fragment d´una conversa que va sentir i que consta en el sumari de la causa dels atemptats, al qual ha tingut accés l'agència EFE.

Els atacs del 17 d´agost, en els quals van morir 16 persones i en van resultar ferides més d'un centenar, van rebre les mostres de condol també a Andorra.

Houli, que va sobreviure a l´explosió que es va registrar a la casa d'Alcanar, a Tarragona, en la qual la cèl·lula estava preparant explosius, va manifestar a la presó que volia explicar una sèrie de coses que no havia explicat a la policia i que ho feia perquè tenia "por per la seva família".

Tenia por precisament perquè hauria sentit que el grup de Ripoll "no estava sol". El seu objectiu era la Sagrada Família a Barcelona, però segons la conversa a la casa d´Alcanar entre tres membres de la cèl·lula, també hi havia un grup francès, que és el que, segons el que va sentir, volia accedir a Espanya per Andorra.

Fonts consultades per RTVA han admès l´existència de comunicacions de responsables de seguretat francesos alertant del perill que membres de grups jihadistes poguessin fer servir Andorra com a país de pas.Una afirmació que el ministeri d´Interior nega. Recorden, com ja van explicar, que els països veïns van demanar informació durant els atemptats i es va reforçar el control a les duanes.   

Informa: Laia Ferré Marot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.