Els grups de la coalició tomben les esmenes de l'oposició al marc pressupostari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

No hi ha hagut sorpreses i les dues esmenes a la totalitat presentades per l'oposició al marc pressupostari del 2020-2023, en la sessió de Consell General han estat tombades per la coalició de Govern. Des del PS i Terceravia es criticava el poc rigor en les previsions econòmiques i Demòcrates, Liberals i CC les han defensat.

Un dels punts forts de la sessió de Consell General ha estat el debat per les esmenes a la totalitat al marc pressupostari del 2020-2023 del PS i Terceravia. Els dos grups lamentaven les previsions econòmiques pels propers anys que diuen que són molt poc creïbles.

Pere López, president del grup parlamentari socialdemòcrata, ha acusat el Govern de tenir un full de càlcul "manipulat d'una manera bastant barroera". "Queden clares i evidents les seves voluntats polítiques proclamades als 4 vents: Cap. Ni tant sols estan reflectides en el marc pressupostari pel mandat 2020-2023", ha dit al seu torn el president del grup parlamentari de Terceravia+UL, Josep Pintat.

Des dels partits al Govern i el mateix executiu s'ha assegurat que el marc pressupostari és correcte ja que preveu una reducció de l'endeutament i s'ha titllat el PS i Pere López de fer pronòstics "apocalíptics". Segons el ministre de Finances, Eric Jover, es proposa una reducció de "85 milions en 4 anys, és a dir, 20 milions millor que en els dèficits previstos en el darrer marc pressupostari".

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha acusat López de "posar la por a la gent, quan això és del tot infundat". També el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha defensat el projecte. "Se li demana al Govern és que liquidi amb equilibri, que liquidi amb dèficit zero. Evidentment que sí. Però se'ls ha de donar la cintura pressupostària", ha manifestat.

Finalment, les dues esmenes a la totalitat han estat tombades pels partits que donen suport al Govern.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.