Els grups parlamentaris busquen el consens per a la nova llei de mesures que regularia els ERTO

Els grups parlamentaris debaten la segona llei de mesures urgents que es vol que sigui per consens i on el punt essencial hauria de ser la figura dels ERTO, els expedients de regulació temporal d'ocupació. Podria entrar a tràmit parlamentari dilluns.

Aquest text legal és necessari perquè la llei òmnibus té una vigència màxima de dos mesos. ?Els grups debaten un redactat que volen consensuar. 

Pel que fa als ERTO, és una figura legal que ja existeix a l'entorn i permet la suspensió legal dels contractes sense que hi hagi acomiadaments. S'està treballant per definir els percentatges de reducció dels sous dels treballadors i que el Govern ho pugui assumir, ja que hi haurà empreses que hauran de seguir tancades alguns mesos més.

Aquesta discussió es produeix després que el PS es distanciés de la majoria parlamentària i presentés 30 propostes de mesures per solucionar els efectes de la crisi sanitària. També es va afirmar que si el Govern no adoptava aquestes mesures o similars la situació empitjoraria. La majoria lamenta que el PS no fes arribar les seves propostes, primer, al Govern o al Consell General.

Terceravia té predisposició per arribar a un consens però reclama una anàlisi clara de la situació.

Informa: Pere Moliné/Laura Massegú

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.