L'habitatge, els salaris i el nivell de vida són les principals preocupacions de la població

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'habitatge torna a ser una de les preocupacions principals de la població, seguit del salaris i el trànsit segons la darrera enquesta de l'Observatori. Cal tenir en compte que es va fer el mes d'octubre quan el nombre de casos de la Covid-19 era estable; per tant, segons asseguren des del grup de recerca sociològica, si l'enquesta es fes ara podrien variar els resultats. 

Si s'agrupen els resultats per àrees temàtiques el preu de l'habitatge, els salaris i el nivell de vida és el que més preocupa, ho diuen més de la meitat dels enquestats, més, concretament el 54,7%.

Segueixen amb un 24,4 % les infraestructures i els aparcaments, el trànsit, les prestacions socials, les pensions i la sanitat. Unes preocupacions que afecten una àmplia capa de la població ja sigui en edat com en qualificacions laborals.

De fet aquestes preocupacions tenen percentatges similars als que es registraven el 2007, però superiors respecte del darrer Observatori en què la situació de l'habitatge no ha variat molt. Ho explica l'evolució de la pandèmia, assegura el coordinador de sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó .

Quant a infraestructures i equipaments,  de l'enquesta es desprèn que el que més preocupa són els accessos i les noves vies de comunicació com el tren i l'aeroport, tot lligat a l'aïllament patit en alguns moments i la vulnerabilitat mostrada els darrers temps.

De les prestacions socials el que més inquieta són les pensions baixes i la manca d'ajudes per a joves, gent gran i persones amb alguna discapacitat

Els enquestats també demanen millores al transport públic en horaris i trajectes. La manca d'aparcament és ara una de les principals preocupacions. 

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.