Hi haurà serveis mínims però els duaners recomanen als transportistes evitar les fronteres dijous

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La direcció general de duanes podrà activar un procediment d'emergència si hi ha una situació de col·lapse a les fronteres aquest dijous, a causa de la vaga dels duaners. Deu membres del cos treballaran en els serveis mínims d'una protesta convocada pel sindicat contra la llei de reforma dels complements de pensió dels empleats públics. Els duaners recomanen als transportistes de mercaderies evitar la frontera dijous.

La direcció de la duana i el sindicat de funcionaris del cos s´han reunit aquest matí i han acordat els serveis mínims per a la vaga que el col·lectiu durà a terme demà passat. També han acordat actuacions especials si fa falta assegurar la fluïdesa en els punts fronterers. Segons ha explicat el director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, “davant una eventual situació de col·lapse a la frontera que pugui provocar una situació de risc per la seguretat es posarà en marxa un procès d'emergència que permeti un pas més àgil de les mercaderies”.

Treballaran durant aquesta jornada tres funcionaris a la duana amb Espanya, dos a la frontera amb França, tres garantiran el servei a l'Oficina de tramitació i atenció al públic de la Baixada del Molí i hi haurà un agent a cada un dels despatxos de duana de correus, tant l'espanyol com el francès. El president del Sindicat de funcionaris de duana, Joan Seguí, ha afirmat que no vol col·lapsar l´economia però ha recomanat als transportistes de mercaderies que no passin la frontera aquest dijous. ."Recomanem que avancin les importacions o les desplacin al dia següent", tot i que ha volgut aclarir que no volen "paralitzar ni bloquejar el país i els serveis mínims donaran cobertura a un passatge de mercaderies".

Després de la vaga, el sindicat de funcionaris de duana valorarà quines altres actuacions emprèn per protestar contra la llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris.

Informa: Pere Moliné     Imatge: Sergi Pla

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.