La història dels cartells de la Fira del Bestiar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Fira del Bestiar fa 43 anys que es va recuperar. Casi Arajol en va ser un dels impulsors i any rere any, al costat de Sergi Mas, participen desinteressadament triant el cartell, els premis que es donaran i el llibret, que amb el temps s'ha convertit en una autèntica enciclopèdia del món de la pagesia.

L'any 1978, la Junta d'Agricultura del Consell General aprovava la recuperació de la Fira del Bestiar. Casi Arajol, que aleshores n'era el secretari, va tenir una idea: dotar la fira d'un premi en metàl·lic per fomentar-ne la participació.

Així, la fira va anar fent camí alhora que començava una gran tasca de recuperació i posada en valor dels d'aspectes de la pagesia a través del cartell que ha elaborat més de quaranta anys amb Sergi Mas, i explica que el cartell d'enguany representa com era Cal Calbó i el tipus d'animals que portaven a la fira. 

I atenció a la nota de l'artista, la Rúbia, un gos d'atura que trobarem en les edicions del cartell que ha dibuixat. Una altra tasca és la que s'ha fet amb el llibrets plens d'objectes que Arajol col·lecciona i que parlen de la vida a muntanya, com ara els morters, els estripagecs, els bastons de pagès o, aquest any, els picaportes. 

Ara, la il.lusió d'Arajol i de Mas és que es pogués fer una edició dels quaranta anys per deixar un llegat als que venen darrere.  

Un cop tancada l'edició d'enguany, comença la preparació de la següent. i, tenint en compte les obres del multifuncional, la pregunta que es fa Casi Arajol és "Hi haurà fira l'any que ve?".

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.