Hollande mostra el seu suport a la negociació amb la UE per un acord que considera "decisiu"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern i el síndic general han informat el Copríncep francès del decurs de les negociacions amb la Unió Europea. François Hollande dóna suport al Principat i les seves particularitats i creu que l´acord d'associació és bo per al país. Antoni Martí s´ha mostrat reconfortat i satisfet. Ha dit que Andorra defensarà les especificitats amb arguments raonables.

El cap de Govern i el síndic general s´han reunit aquest matí durant una hora amb el Copríncep francès al Palau de l´Elisi. Amb aquesta visita, Andorra volia trobar el suport de França per negociar amb la Unió Europea. Un suport que Antoni Martí ha trobat en François Hollande, qui s'ha compromès plenament amb el Principat.

Hollande ha dit que l'acord d´associació és bo per Andorra i que Europa ha de comprendre les especificitats del país. Assegura que "el debat que ha començat entre el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i Andorra és decisiu per al futur del Principat i és una oportunitat considerable de poder accedir al mercat únic europeu i a les inversions".François Hollande ha dit que és conscient "que hi ha punts difícils", dels quals ha parlat amb Antoni Martí, però considera que "s'ha de permetre que hi hagi una transició". Creu que "s'han de tenir en compte les especificitats" però deixa clar que "la perspectiva és un acord d´associació",

Antoni Martí ha agraït el suport dels dos Coprínceps. Ha dit que la reunió amb Hollande ha estat molt profitosa, com també ho va ser la que va mantenir fa uns dies amb el president de la Comissió Europea. Martí ha destacat la importància de les negociacions i del moment que viu el país. Ha afirmat que "les paraules del nostre copríncep són molt importants per al poble andorrà". Ha dit que "estem en un moment important d'una negociació que serà llarga però plena d'oportunitats" i ha afegit que "és el moment que els andorrans abandonem aquestes pors i ens llancem davant les oportunitats, que hi són, conservant aquelles especificitats que puguem defensar com a raonables davant la comunitat internacional".

El cap de Govern ha reconegut que se sent reconfortat pel suport d'Hollande i de Jean Claude Jucker. Ha assenyalat que Andorra vol compartir el projecte d'Europa amb transpàrència i honestetat. Ha dit que Andorra aposta per Europa i ha recordat els esforços que el país ha fet. Martí ha reiterat que després dels viatges a Colòmbia i Costa Rica es reunirà amb els grups parlamentaris.

Informa: Ana Alamán Imatge: Marta Paixà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.