Homenatge a les primeres emissions de la Tele-fira en el primer any sense la Fira d'Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest any no es farà la Fira d'Andorra la Vella. Durant molts anys, aquesta casa, Ràdio i Televisió d'Andorra, els ha acompanyat amb continguts en directe des del lloc on s'ha fet. Enguany, sense una cosa ni l'altra, l'arxiu comunal aprofita per retre homenatge a les primeres emissions de televisió que es van fer. Era una emissió amb programació especial que només es feia aquells dies i que molts recordaran, la Tele-fira.

El 1979 es va recuperar el concurs del bestiar i quatre anys més tard s'hi sumaven les parades que aconseguien donar-li un caire més comercial.

Ja el 1986 es feia l'emissió inaugural de la Tele-fira encapçalada per l'himne del Gran Carlemany des d'una localització que amb el temps es convertiria en un espai de socialització i per conèixer les novetats de les empreses del país.

Aleshores Andorra despuntava per les nombroses novetats, com ara el calçat esportiu i els cotxes més exclusius de cada marca.

I fins i tot el cafè més parlamentari, el Cafè el Conseller, tot i que les presentacions fossin una mica d'anar per casa.

Ester Nadal, Sònia Matute o Antoni Morell eren algunes de les cares conegudes d'aquest Tele-fira que ha quedat en la retina d'alguns.

Fins i tot es feien concursos on es puntuaven les habilitats a base d'aplaudiments.  Això sí, calia ballar els èxits del moment.

Aquestes emissions van prendre una especial rellevància, ja que Andorra no tenia canal propi tot i que es començava a parlar de la seva creació junt amb la de la ràdio.

La 42a edició de la Fira d'Andorra la Vella passarà a la història per no haver-se celebrat. En el seu lloc hi haurà aquesta notícia i d'altres que parlaran de restriccions per evitar la transmissió de la Covid-19.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.