L'horror i la bellesa de l'art, explicats al Carmen Thyssen

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mort, la malaltia, un desastre natural o el patiment, són temes que pertanyen a l'horror i que els artistes són capaços de transformar en obres dignes d'admiració.

Un dels casos més populars podria ser "Guernica", de Picasso. No obstant això, hi ha artistes que han estat prohibits com Munch, Dix, Klee i Ernst. Són part del moviment considerat degenerat per Hitler. Aquest dimarts, la professora de geografia i història Sílvia Folguera ha impartit una conferència al Museu Carmen Thyssen, organitzada per la conselleria d'Educació de l'ambaixada d'Espanya.

"El concepte de bellesa, igual que el concepte d'horror va evolucionant amb el temps. Per a algunes civilitzacions és un horror el que hi ha representat i amb el pas del temps et fa adonar-te que té una certa bellesa al darrere. Es capta amb l'habilitat de l'artista i la sensibilitat de l'espectador", explica la conferenciant, Sílvia Folguera.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.