Hotelers i comerciants del Pas esperen la temporada d'hivern entre l'optimisme moderat i la preocupació per la Covid

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Quan cada cop queda menys per la campanya d'hivern, el Pas de la Casa viu amb inquietud l'evolució de la pandèmia i com pot afectar l'hoteleria i el comerç. Es confia en els mercats de proximitat i pocs s'atreveixen a fer previsions.

Hotelers i comerciants es preparen per a l'arribada imminent d'una temporada d'hivern amb molts interrogants. La bona afluència de visitants aquest estiu fa que alguns ho vegin amb optimisme i pensin que pot ser semblant a la d'anys anteriors. D'altres, però, veuen amb molta preocupació l'evolució de la situació sanitària de la Covid-19.

Només cal parlar amb un hoteler com Jeannot Martinho i amb el responsable d'una de les botigues de material d'esquí i surf de neu més antigues del Pas de la Casa, Fabrice Dupré, per comprovar que les expectatives, a hores d'ara, són molt diverses.

Martinho és optimista. Assegura que ja tenen reserves per a aquest Nadal i el proper mes de febrer, mentre que Dupré es mostra molt prudent. No vol arriscar i està demanant, diu, "el mínim de material per continuar l'activitat". "Estem bastant espantats", assegura.

Tot i que a l'hivern els mercats de proximitat no són tan importants al Pas de la Casa com durant l'estiu, es confia que augmenti la xifra de visitants d'Espanya i França per ajudar a salvar la temporada. Martinho confia "que la gent no viatjarà gaire lluny" i que els turistes de França i Espanya triaran Andorra per esquiar. "Com que és un esport a l'aire lliure tenim l'esperança que la gent no s'espanti i tingui ganes de venir a la muntanya", afegeix Dupré.

Pel que fa a les necessitats de personal, també trobem contrast en les previsions dels diferents sectors. Fabrice Dupré ha optat per reduir i contractar una persona menys, mentre que Jeannot Martinho diu que a l'hotel han augmentat els treballadors des d'aquest estiu per mantenir les normes sanitàries.

Tot i que amb expectatives diferents, els empresaris del Pas de la Casa tenen clar que apostaran sobretot pels treballadors del país per estalviar despeses.

Informa: Joan López
Imatges: Txema Galilea

 

 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.