Els hotelers temen que la crisi de la Covid-19 acabi afectant els llocs de treball

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cost de la crisi afectarà tothom, incloent-hi la mà d'obra. Hotels i restaurants s'esforcen per mantenir les plantilles, però la incertesa per la situació impedeix planificar a mitjà termini i això pot afectar el personal.

Els establiments es nodreixen de mà d'obra de temporada que completa els treballadors fixos. D'aquests últims la majoria són treballadors ben formats, amb molt de temps a l'empresa. Però la pandèmia del SARS-CoV-2 ho ha canviat tot.

Per a la presidenta de l'associació Autèntics Hotels d'Andorra, Cristina Canut, la situació afectarà més els grans hotels, els que treballen amb grans plataformes de reserves, mentre que els que tracten directament amb el client juguen amb avantatge.

La situació a Espanya és, segons alguns experts, pitjor. Zones com Benidorm no sobrepassava aquests dies el 18% d'ocupació. Per tant, el percentatge de professionals sense feina és destacat i s'especulava que de continuar el mateix panorama molts podrien posar els ulls en Andorra per trobar feina.

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, deixa clar que ara mateix l'oferta de feina és nul·la i impossible de preveure com és desenvoluparà l'hivern.

Afegeix que, en general, els sous que es paguen a Andorra dins del sector són lleugerament superiors als d'Espanya.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro-Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.