Els hotels preveuen un 50% menys de contractacions aquest hivern i les estacions, un 30% menys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els hotelers preveuen contractar un 50% menys de treballadors aquest hivern. Són les previsions que en fan des de la Unió Hotelera que espera però que l'establiment de quotes per a temporers sigui flexible segons l'evolució de la pandèmia. També treballen en menys personal les estacions d'esquí, en aquest cas el 30%. Són les dades que aquests dos sectors han donat al Govern per determinar les necessitats d'aquest hivern.

Els associats de la Unió Hotelera preveuen contractar uns 2.500 treballadors menys aquest hivern, xifra que equivaldria a la meitat dels d'un hivern normal. Tot plegat preveient una afectació de la Covid-19 durant tota la temporada d'hivern. Segons ha explicat el director de la Unió Hotelera, el sector treballa amb prudència i buscarà el personal per fer front a una més que previsible davallada de clients. Uns treballadors que volen formats i per això optaran pels habituals.

La problemàtica però és que molts d'aquests són extracomunitaris per als quals hi haurà menys quotes. Jordi Pujol entén la decisió però també destaca que a banda de treballadors del servei d'Ocupació l'interès que puguin tenir comunitaris formats a venir és dubtós. Apunta que molts optaran per quedar-se cobrant una prestació d'atur al seu país en comptes de venir amb el preu dels lloguers i la possibilitat d'un tancament. Per això creuen que caldrà tenir una certa flexibilitat a l'hora d'establir les quotes per donar la possibilitat de contractar més en cas de necessitat.

Pel que fa a la tardor, Pujol ha indicat que de moment només 4 dels 58 hotels que tenen oberts han decidit prendre mesures, dos han acordat tancar totalment i dos,  obrir només els caps de setmana i els festius. N'hi ha d'altres que estan en tràmits per tornar a aplicar als treballadors una suspensió temporal del contracte; la majoria espera el cap de setmana llarg del 12 d'octubre per prendre la decisió. El dels hotels i la restauració són establiments que miren els propers mesos amb preocupació sobretot per les mesures restrictives acordades la setmana passada que segons el sector malmeten la imatge i podrien afectar encara més el futur immediat.

També han donat les seves previsions els camps de neu, que en aquest cas reduiran en un 30% les necessitats de personal i que també preveuen menys extracomunitaris. El de la neu és un sector que optarà per contractar personal ja format i habitual de tots els hiverns per oferir el millor servei.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.