Important pas previ per a la possible construcció d'una planta de biomassa a Sant Julià

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La planta de pretractament de biomassa de Sant Julià és més a prop. El pla sectorial d'infraestructures energètiques ha aprovat un canvi d'ubicació d'on hauria de construir-se, a la mateixa parròquia i en sòl públic. Ara només cal la voluntat de tirar endavant aquest projecte que permetria la creació d'energia a partir de la massa forestal i rebaixar l'emissió de gasos contaminants.

El pla sectorial d'infraestructures preveia la reserva de terreny per a la construcció d'una planta de pretractament de biomassa a Sant Julià, per sobre de Juberri. Ara, s'ha aprovat una petita modificació del terreny on s'hauria d'ubicar. 

"És un terreny relativament simialr al que hi havia reservat, relativament pla, amb accés i entre cometes de fàcil construcció i és un sòl públic, com no pot ser d'una altra manera"
Josep Majoral, cònsol major Sant Julià

A partir d'aquí, l'executiu ha de decidir si es du a terme aquesta infraestructura. Permetria la conversió de la massa forestal en energia i menys emissió de gasos contaminants.

"El més rellevant és tot el tema de la no emissió de gasos d'efecte hivernacle provinent del gasoil, per exemple. Jo crec que és un projecte tant a nivell mediambiental com social, de ciutadania, que és molt interessant"

També facilitaria que el país tingués un atractiu paisatgístic més gran.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.