Inaugurada "El futur és ara" de Philippe Shangti a la 58a Biennal d'Art de Venècia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La crítica al consumisme de Shangti representa Andorra a la Biennal de Venècia fins al novembre. Un centenar de persones han assistit a la inauguració de la instal·lació 'El futur és ara'.

El pavelló d'Andorra a la 58a Biennal d'Art de Venècia ha quedat oficialment inaugurat. Acull la instal·lació 'El futur és ara', de Philippe Shangti, comissariada per Eva Martínez, coneguda com a Zoe.

L'exposició de Shangti consta de retalls fragmentats que cal examinar aïlladament i fonamenta el discurs global en una crítica al consumisme exacerbat i els seus efectes.

Com és habitual en l'obra de l'artista francès, que ha establert el seu estudi a la Massana, el projecte és multidisciplinari i combina la fotografia, l'escultura i l'audiovisual.

La ministra de Cultura en funcions, Olga Gelabert, va inaugurar-la destacant la voluntat provocadora de la instal·lació, que pretén sacsejar la consciència col·lectiva dels espectadors amb "una reivindació sobre com ens trobarem el futur".

Amb aquesta aposta, Andorra s'exhibeix enguany a Venècia, considerada un dels grans aparadors del panorama artístic internacional, amb l'estètica contemporània propera al pop art i els missatges punyents que caracteritzen l'obra de Shangti.

La proposta 'El futur és ara' romandrà exposada a les dependències de l'Institut Santa Maria della Pietà fins a finals del mes de novembre.

L'artista

El seu autor, Philippe Shangti, va néixer a França l'any 1983 i la seva personalitat curiosa, imaginativa i perfeccionista l'han convertit en un artista autodidacta que compta amb el reconeixement dels col·leccionistes d'art contemporani i de famosos que queden seduïts per les seves obres.

Shangti reflecteix un estil delirant i caòtic en un primer instant a les seves obres, però amagades sota un control estricte pensat al mil·límetre. Fotografia, escultura i també audiovisual d'estil 'kitsch', el projecte del representant andorrà a la 58a Biennal de Venècia ens apropa a l'estètica contemporània en clau art pop.

Informa: Gerard Gort
Imatges cedides: Mira Audiovisual- Govern d'Andorra
Foto: SFG

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.