Els infants d'Ordino proposen mesures per a una parròquia sostenible

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La sala del consell de comú d'Ordino s'ha omplert de gom a gom per assistir a un ple especial en què s'ha cedit la paraula als alumnes de l'escola Germans Riba d'Ordino. Entre les propostes que més han coincidit, les que fan referència al medi ambient.

L'escola francesa proposa "plaques solars, més arbres perquè hi hagi més oxigen i tallers de materials reciclats per a infants i adults", explica l'alumne Manel Anglada.

Organitzar brigades de neteja de rius i espais naturals i reduir el consum d'aigua amb un dispositiu sensorial per les aixetes d'aigua. Són les propostes de l'andorrana "per no gastar tanta energia i aigua. Si no, s'acabarà i no volem que passi", assegura l'alumne Jorge Caldeiro.

Entre altres necessitats destaca un aparcament de bicicletes i patinets a l'entrada de l'escola i un skate park, que de moment, el comú ha dit que es farà a la Cortinada, ja que de moment no disposa de cap terreny a Ordino. La cònsol menor, Gemma Riba, ha avançat que "potser no serà de la magnitud que havia de ser aquí, però serà una zona d'esbarjo per nens de totes les edats a la Cortinada i per què no encabir-hi un skate park".

Els cònsols que han presidit la sessió estudiaran aquestes i altres propostes com fer una campanya contra la desigualtat de gènere o l'aprofitament de menjar sobrant demanat l'escola andorrana o com demanen els de la francesa: recuperar la tradició d'ovelles per fer formatge o aprendre a caçar i pescar per mantenir tradicions.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.