La inflació continua pujant amb un IPC avançat del 7,6% davant el temor de la població a una nova crisi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'escalada de preus no s'atura. L'IPC avançat de juliol continua desbocat, en el 7,6%. Un escenari que preocupa, sobretot, perquè molts temen que el pitjor encara hagi de venir.

El 7,6% de l'IPC avançat d'Andorra no arriba al 10,8% d'Espanya, amb registres mai vistos des de principi dels 80, però és més alt que a França.

La pujada l'encapçalen els productes d'alimentació, mentre que el preu dels carburants ha disminuït lleugerament.

Cada vegada hi ha més preocupació entre la població. Algunes persones asseguren que porten temps retallant despeses per adaptar-se a un cost de vida més car amb salaris similars. Però també es constata que acabarà provocant una crisi econòmica.

"Tot és més car i costa arribar a final de mes", alerta una de les persones consultades. Hi ha qui ha optat per comprar "més a granel" en lloc de productes envasats per reduir les despeses. Davant l'important increment de preus, la població mira més la butxaca, però hi ha qui destaca les conseqüències que tindrà per l'economia: "Sortirem menys, farem menys compres i això ens repercutirà a tots".

Si comparem les xifres de la inflació amb les de fa dos anys veurem que llavors era pràcticament nul·la.

Les vendes de les grans superfícies van baixar un 3,4% al maig

l'índex de vendes de les grans superfícies ha davallat un 3,4% al maig respecte al mateix mes del 2021. La venda dels productes alimentaris ha crescut lleugerament, però la resta han anat a la baixa. Aquesta dada contrasta amb la del nombre d'empleats, que ha crescut en aquest tipus d'establiments.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.