L'Institut de Drets Humans denuncia la inacció de la justícia en la querella contra Rajoy i expolicies espanyols

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Institut de Drets Humans i l'associació catalana Drets han denunciat que la justícia del Principat encara no ha resolt res sobre l'ampliació de la querella per extorsió a BPA a Mariano Rajoy i dos antics ministres del seu gabinet. La querella inicial es va presentar el 2017 contra 4 policies espanyols i es va ampliar el 2019.

L'Institut de Drets Humans i l'associació catalana Drets van presentar el 2017 a la Batllia una querella contra alguns policies espanyols per les pressions que haurien comès contra ciutadans andorrans al Principat. L'objectiu d'aquestes extorsions era aconseguir informació de comptes corrents de personalitats de la política catalana a BPA, com la família Pujol. Entre les persones querellades hi havia dos exagregats d'Interior de l'ambaixada d'Espanya.

L'any passat l'Institut de Drets Humans i l'associació catalana Drets van ampliar la querella a l'expresident espanyol Mariano Rajoy i els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz. Segons la querella hi ha indicis que el 8 de gener del 2015 en la visita de Rajoy a Andorra es podria haver coaccionat el Govern andorrà i demanava que s'investigués.

L'Institut de Drets Humans i l'associació Drets creuen que aquestes actuacions van minar la sobirania andorrana i algunes lleis i constaten que la justícia encara no ha informat de cap actuació en aquest sentit.

Informa: Pere Moliné
Locució: Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.